chovatelská stanice borderteriérů

Tři týdny našich štěňátek

30.05.2012 15:19

Dnes mají mrňata tři týdny a na počest toho jsem je vzala poprvé na zahrádku. Počasí bylo ideální, ani vedro, ani zima. Dala jsem je do stínu naší třešně v přepravce kterou jsem otevřela a čekala až se osmělí první odvážlivci. Chvilku jim to trvalo, ale nakonec se všichni z přepravky vykulili ven a prozkoumávali nejbližší okolí. 

Taky dostali poprvé rozmočené granulky na kašičku, moc jim to šmakovalo! Obzvlášť Damitka (červená) vypadala, že se cítí na celou misku! Sourozenci a nakonec i maminka s Bastou se ale postarali o to, aby Damitce bříško nepuklo a vydatně ji pomohli. Štěňátka byla kašičkou pěkně zalískaná, což se moc líbílo Bastě a pomáhala jim s očistou. Pokud Hanelce příliš nezatvrdne mlíčko, další kašičku dostanou zase zítra, jinak s přikrmováním ještě počkáme. Přestože má Hanelka tolik štěňátek, mlíka má pořád jak pro celý regiment! Dokonce ani nehubne, nevím jak to ta holka dělá ... :)

Mrňata už čůrají sama, taky se snaží chodit mimo pelíšek. Hned u východu z bedýnky mají čůrací podložku a docela na ni i chodí. Jsou to šikovná štěňátka! Postupně jim na podložku budu přidávat novinové proužky ze skartovačky, potom podložku nahradím mělkým tácem a novinových proužků dám víc a postupně tác budu posouvat dál od vchodu do bedýnky a uvidíme, jak to mrňata pochopí. 

Dnes jsem jim taky už podruhé ostříhala drápky, tentokrát už i na zadních tlapinkách, už je tak nepotřebují na zapírání se při plazení, tak už mohly jít dolů i ty. Bobky zatím Hanelka vzorně uklízí, stihla jsem vidět asi tak tři za celou dobu, tak máme zatím klid.

Každou chvíli by nám taky měla přijít čísla zápisu z plemenné knihy, tak budem vědět, kolik borderů se v ČR už narodilo.

Fotogalerii ze čtvrtého týdne najdete tady

VŠECHNA ŠTĚŇÁTKA JSOU REZERVOVANÁ!

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode