chovatelská stanice borderteriérů

Po delší době ...

08.10.2011 12:00

Konečně se dostávám k několika aktualizacím ...

V srpnu se nic zvláštního nedělo, zato září je na události bohaté.

Začátkem září si Basta natáhla kolenní vazy. Prohnala kočku a dostala se za ní na zahrádku, odkud jsem ji "přehazovala" přes plotek, cca třičtvrtěmetrový. Jak byla z kočka napružená, blbě se ve vzduchu otočila a dopadla na spodní část stehna. Nekňučela a jen lehce pokulhávala a nožku "odlehčovala", chodila po ní jakoby po drápkách. Netvářila se že by jí to nějak moc bolelo, neměla to nateklé, ale pro jistotu jsme zašly na veterinu a pan doktor zjistil, že má natažené kolenní vazy. Naštěstí ne přetržené, to bysme se nevyhly operaci. Ale čekalo nás příšerných 14 dní na vodítku, což při Bastině temperamentu je něco hrozného. Teď už to máme naštěstí za sebou, Basta už zase "skáče pře kaluže" a lítá s psími kamarády. Ale stálo mně to spoustu nervů ... ;)

S oběma holkama jsme se zúčastnily NVP v Brně, kde borderteriéry posuzoval pan Kubík. Posuzoval velice přísně, což je dobře. Basta ve slušné konkurenci (celkem 9 fen ve třídě mnladých) dostala známku V4. Nechtěla se moc předvádět a pajdala, kvůli těm nataženým kolenním vazům ... Hanelka dostala známku VD1, bohužel byla dost zarostlá a tak působila ještě mohutněji než ve skutečnosti je. Ale vzhledem k celkovým výsledkům jsem spokojená.

Navštívila nás Dorotka (Carmen BH) s páníčky na trimování, roste z ní moc hezká a příjemná psí slečna. Celou dobu, co jsem ji "trápila" na stole byla moc hodná a neprotestovala. možná proto, že předtím asi hodinu řádila s Bastou ... ;) Přijeli se podívat také na Bastin první nácvik v noře a tentýž den odpoledne se nám přijela ukázat i Tulinka (Catula BH) s celou svojí rodinou. Byli jsme na příjemné procházce, tak se Tulinka s Bastou taky nádherně vyřádila. Tulinka je taky fajn fenečka, má trošku delší hlavičku, ale moc hezkou jemnější kostru a pěkně páníčka poslouchá. 

Koncem srpna jsem byla s holkama v Prostějově na návštěvě u kamarádky a jejího "vlka" - ČSV Tristana. Holky, obzvlášť teda Basta se s Trisem pěkně vyblbla a u Hanelky jsem si všimla, že má odlomenou přední stranu zubu P4. Nevím jak dlouho. Pan doktor doporučil zub kontrolovat, dokud není odhalený kanálek, nic nedělat. Jenže zub se při hlodání kostí odlomil ještě trochu, část odlomku zůstala pod dásní a začalo to hnisat, tak jsem se stěžkým srdcem rozhodla že zub půjde ven. Vzhledem k tomu, že zrovna v té době měl náš pan doktor dovolenou, jela jsem do Olomouce za Janou, majitelkou naší Amynky. Ta se spolu s kolegyní pěkně nadřela, operace trvala dvě hodiny a byla to pěkná fuška. Zub byl zdravý a vůbec se mu nechtělo ven. Teď už má Hanelka dáseň skoro zahojenou, pěkně jí to zarůstá. Tak doufám, že už to bude v pořádku a za zuby to máme vybrané.

Také jsem po poradě s Alenou Divišovou (Kuburumba) holkám vybrala ženichy napříští rok. Hanelka by měla začít hárat začátkem příštího roku, Basta ještě podruhé zatím nehárala, tak uvidíme jestli to vyjde na jaro nebo na podzim. Bližší informace o vybraných psech jsou v sekci štěňata.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode