chovatelská stanice borderteriérů

ŠTOKY 2011

13.06.2011 16:55

O víkendu jsme si udělaly "dámskou jízdu" do Štok na 6.DNY BRT. Celkem nás jelo pět bab. Jana s Amynkou, Já, Hanelka a Basta. Sešly jsme se tam i s Bonitkou, a Bejkem ze kterého vyrostl moc hezký pes!

Jako tradičně to byla moc vydařená akce. V pátek se konaly nácviky norování a norovací zkoušky, my jsme ale přijely až na sobotní výstavu. Posuzovaly dvě dámy z Anglie a jen tak nějaký border se jim nelíbil. Známku "výborná" získali jen ti psi, kteří byli opravdu výborní. 

Z našich odchovů byla nejúspěšnější Bonitka, které se podařilo výbornou získat. Basta dostala známku velmi dobrá, ale moc hezký posudek, ve kterém je jí vytýkáno jen to, že by mezi ušima měla mít širší hlavu, což ještě má šanci dohnat. Amynka bohužel skončila s dobrou, myši v kruhu pro ni byly přílišným lákadlem, takže jí paní rozhodčí nemohla v pohybu posoudit a o postoji ani nemluvím, Amynka prostě na stole stojí "jako hrbatý kůň" ;)

Hanelka byla ve třídě mimo konkurenci a dostala od paní Gosling moc hezký posudek. Líbily se jí obzvlášť Hanelčiny tlapky a pohyb a podivovala se nad její kondicí devět týdnů po porodu pěti dráčat.

Po posouzení našich holek jsme šly vyzkoušet coursing, který se jim moc líbil a běžely jako o život.

V tombole jsem, také v duchu tradice, nevyhrála vůbec nic. Ale to nevadí, večer byl moc příjemný i tak. 

Ráno nás vzbudil déšť, po snídani se pětibojaři rozešli na pětiboj a my jsme se rozhodly, vzhledem k počasí, už odjet domů.

Už teď se těšíme na příští rok!

 

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode